Drupal Dosya Yönetimi Imce Eklentisi ve Özellikleri

IMCE eklentisi şuan drupalde en çok kullanılan dosya yönetim aracıdır. Elfinder gibi zorlu rakipleri olsa da IMCE‘nin, farklı platformlar ile rahat çalışılabilmesi ve farklı durumlara yönelik farklı ayarlamaların yapılabilmesi onu IMCE drupalin vazgeçilmezlerinden biri haline getirmiştir.

imce

IMCE ‘nin Özellikleri ve Alt Eklentileri Bu soruya cevap en iyi IMCE nin kendi sayfasında verilmiş. IMCE ile:

Dosya işlemleri: dosya yükleme, silme Resim işlemleri: sıralama, yeniden boyutlandırma, önizleme, “thumbnail” resim oluşturabilma Gizli dosya sistemini destekleme (private file system) Farklı yetkilerde kullanıcı rolleri ekleme (* verilen roller ile yüklenecek (upload) dosya büyüklük limiti, dosya türü, dosyanın kaydedileceği kılasör rahatlıkla ayarlanabilir) Kılasörlere erişim izinleri FTP tarzı menü sistemi Dosya adına, türüne ve tarihine göre sıralama yapabime Atanmış Kılavye kısayol tuşlarını kullanabilme “textareas” dediğimiz “body” alanına resim ve dosya ekleyebilme Çoklu resim seçebilme Ajax dosya işlemleri .tpl dosyaları ile temasının özelleştirilebilmesi bueditor, ckeditor, tinymce (wysiwyg ve imce_wysiwyg eklentileriyle) gibi bilindik farklı editorler ile çalışabilme (*) Toplam dosya sayısı ile kullanılan disk boyutunu öğrenebilme rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca IMCE ile çalışan eklentilerden:

imce_mkdir ile yeni kılasör oluşturabilme imce_crop ile belirtilmiş boyutlarda yeni resim oluşturabilme imce_tools ile dosya/kılasör erişimleri ile ilgili bazı durumları inceleyebilme imce_watermark ile resimere arkaplan resmi (watermark) ekleyebilme imce_rename ile dosya ve kılsör isimlerini değiştirebilme imce_filefield ile drupalin temel dosya yükleme (default upload) kısmında daha önceden yüklenmiş resimleri kullanabilme. (***) imce_plupload ile çoklu resim yükleyebilme (multi upload) gibi ekstaradan özellikler de katmanız mümkündür. Gördüğünüz üzere bir dosya yönetim aracı olan IMCE ile çok farklı senaryoları rahatlıkla gerçekleştirebilme fırsatınız var.

Yorumlar