Wappalyzer ile Sitelerde Kullanılan Teknolojileri ve Web Uygulamalarını Tespit Etme

Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, özellikle web uygulamaları geliştirenler için faydalı olacağını düşündüğüm bir uygulumayı tanıtacağım: Wappalyzer.

Web uygulamaları üzerinde ilgisi olanlar zaman zaman ziyaret ettiği bir sitede hangi uygulamaların kullanıldığını merak edebilir. Bu, ilk başta imkansız gibi gözükmesine rağmen wappalyzer ile mümkündür. Wappalyzer ile ziyaret ettiğiniz sitenin;

Wappalyzerde Kullanılan Uygulamalar ve Teknolojiler

Sunucu türünü (Linux, Microsft) Yazılım dilini (ASP.NET, PHP, vb.) İçerik Yönetim Sistemini (Drupal, Joomla, WordPress, Blogger, vb.) Javascriptlerini (Jquery, Mootols, vb.) Analiz Araçlarını (Google Analytic, Piwik, vb.) Editörünü (Tinymce, Ckeditor, vb) …ve Diğerleri görmeniz pekala mümkündür. Bunun için tarayıcınıza küçük bir eklenti eklemelisiniz. Tarayıcı türünüz Chrome ise bu adresten, Mozilla Firefox ise şu adresten ilgili eklentiyi indirip kurabilir ve sitelerde kullanılan teknolojileri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca http://wappalyzer.com sayfasını ziyaret ederek internet ortamındaki kullanılan web uygulamaları hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Bu sitede, veri kategorizasyonun iyi olması, grafik kullanılarak konunun görsel olarak özetlenmesi web uygulamalarını hızlı bir analiz yapmada size çok yardımcı olacaktır.

Resimde http://wappalyzer.com‘da kullanılan teknolojiler ve uygulamalar gösterilmektedir.## A New Post

Yorumlar