Wappalyzer ile Sitelerde Kullanılan Teknolojileri ve Web Uygulamalarını Tespit Etme
Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, özellikle web uygulamaları geliştirenler için faydalı olacağını düşündüğüm bir uygulumayı tanıtacağım: Wappalyzer.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, özellikle web uygulamaları geliştirenler için faydalı olacağını düşündüğüm bir uygulumayı tanıtacağım: Wappalyzer.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda sizlerle açık kaynak veritabanı sistemlerinden en popüler üçünü ele alacağız. Her ne kadar biz burada üç tanesini ele alacak olsak da piyasada onlarca veritabanı sistemi olduğunu, bunlar içinde de hatırı sayılır sayıda açık kaynak veritabanı sistemi olduğunu baştan belirtelim.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle drupalde views kullanarak bir yazıya nasıl “devamını oku” alanı ekleriz onu göreceğiz. Hemen konuya girersek, views ile yazıya “devamını oku” eklemenin temel olarak iki yolu olduğunu baştan söyleyelim. Ve her iki yolda da bir alan ekleme (ya Content:Link ya da Content:Nid) ile bu işi yapıyoruz.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere web uygulamaları geliştirme sırasında çok faydalı olacağını düşündüğüm bir programdan bahsedeceğim: WebMatrix. Bildiğiniz üzere piyasada bir sürü web uygulaması var ki bunların kimi Windows tabanlı sunucularda çalışıyor kimi ise Linux tabanlı işletim sistemlerinde. Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullandığımız düşünürseniz biz Linux tabanlı sunucuda çalışan uygulamar için XAMPP, WAMP Server, Easy PHP tarzı bütünleşik programlar kurarak hallediyoz. Benzer bir şekilde Windows sunucu ihtiyacını ise IIS kurarrak hallediyoruz. Peki hiç düşündünüz mü acaba hem Linux hem de Windows sunucu ihtiyacımızı gideren tek bir uygulama var mıdır diye (Çünkü diğer türlü XAMPP ve IIS olmak üzere en az iki uygulama kurmalıyız). İşte WebMatrix tam bu anda devreye giriyor ve farklı platformlarlar için bir şemsiye görevi görerek tek bir çatı altında gerek ASP.NET ve PHP ile yazılımış uygulamaları tek bir arayüzden test etmemize olanak veriyor.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Web uygulamalarına olan merakımdan ötürü birbirinden farklı alanlarda birçok siteyi ziyaret etme ve inceleme fırsatım oldu. Bu sitelerden en beğendiklerimi belki sizler için de yararlı olabilir diyerek paylaşıyorum. Bu arada burada vereceğim listenin zamanla artabileceğini şimdiden hatırlatayım.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle bir views oluştururken dikkat etmemiz gereken hususlardan birine değineceğiz. Özetle konu, views kapsamını belirlemekle ilgili. Yani yapacağımız değişikliklerin sadece o an üzerinde çalıştığımız öğede (blok, sayfa, ek, vb.) mi etkili olacağı ya da aynı views içerisindeki diğer öğeleri etkileyip etkilemeyeceği, işte esas konumuz bu.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle views’ın sıklıkla karıştırılan iki öğesini ele alacağız: Filter Criteria (Temel Filtreleme Kriteri) ile Contextual Filters (İçeriğe Göre Filtreleme). Fakat bu iki öğenin yaptığı iş, tür açısından benzer nitelikte olduğundan birçoğumuz tarafından karıştırılabiliyor. Özellikle de Contextual Filters konusunda ciddi bir bilgi eksikliği söz konusu olduğundan bu durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bu yazıyı esasında “Contextual Filters” öğesinin biraz daha anlaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla ele alıyorum.
Devamını Oku …IMCE eklentisi şuan drupalde en çok kullanılan dosya yönetim aracıdır. Elfinder gibi zorlu rakipleri olsa da IMCE‘nin, farklı platformlar ile rahat çalışılabilmesi ve farklı durumlara yönelik farklı ayarlamaların yapılabilmesi onu IMCE drupalin vazgeçilmezlerinden biri haline getirmiştir.
Devamını Oku …