Statik-Dinamik Site Farkı ve İçerik Yönetim Sistemleri
Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda statik site ve dinamik site nedir sorusuna cevap aralayacağız ve tabi ki içerik yönetim sistemlerinden bahsedeceğiz.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda statik site ve dinamik site nedir sorusuna cevap aralayacağız ve tabi ki içerik yönetim sistemlerinden bahsedeceğiz.
Devamını Oku …Modernizr günümüzün sık kullanılan javascript frameworklerinden biri, Wappalyzer’e göre ise jQuery’den sonra en fazla kullanılanı. Ne işlev yaptığı ise kendi sayfasındaki açıklama ile “Modernizr is a JavaScript library that detects HTML5 and CSS3 features in the user’s browser” yani kullanıcıların kullandıkları tarayıcıların CSS3 ve HTML5’in hangi özelliklerini desteklediğini tespit eden bir javascript kütüphanesidir.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda views sayfalama ayarlarına ve birden çok views kullanım durumunda olası sayfalayıcı çakışmalarına nasıl bir çözüm bulacağımıza değineceğiz. Bu arada anlatım, tam sayfalama (full pager) seçeneğine göre yapılmıştır.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Günümüz web uygulamalarında ikon kullanımı oldukça yaygınlaştı. Şöyle bir araştırayım dediğinizde siteniz için kullanabileceğiniz onlarca bedava ikon paketini bulmanız içten bile değil. İşte bu yazıda drupal ile entegre çalışabilen meşhur ikon paketlerinden birini yani Font Awesome‘u ele alacağız. Font Awesome, 4.0.3 versiyonuyla şuan 369 ikonu barındırmakta ve zamanla da daha yeni ikonlar eklenmekte olan bir ücretsiz ikon paketi. Font Awesome; Web uygulamaları, form kontrolleri, para birimleri, yazı editörleri, yönler, video player, meşhur siteler ve medya gibi değişik kategorilerde tatmin edecek boyutta ikona ev sahipliği yapmaktadır. Kısacası web uygulamalar için gerekli temel ikonları içerdiği rahatlıkla söylenebilir.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıyı, WPF kullanırken takılabileceğimiz bazı noktalarda yardımcı olabiliceği düşüncesiyle ele alıyorum.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, yazılım geliştiricilerin oldukça çok kullandıkları üç gömülü (embeded) veritanı sistemine değineceğiz: SQLite, SQL Server Compact ve Access.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, Drupal 7’de mevcut kaynakların nasıl yeniden kullanılabileceğine değineceğim. Bu iş için biçilmiş kaftan ise imce ve file field sourcess eklentileri. Imce eklentisine bir yazımızda değinmiştik. Bu eklentiler vasıtasıyla daha önceden yüklemiş olduğumuz (upload) dosyalara standart dosya/resim yükleme bölümünden ulaşıp dosyaya referans vererek aynı dosyanın tekrar yüklenmesinin önüne geçmiş oluyoruz ve yeniden kullanımı sağlamış oluyoruz. Böylece kaynaktan tasarruf sağladığımız gibi dosya yönetimini de kolaylaştırmış oluyoruz.
Devamını Oku …Merhaba arkadaşlar. Bir zamanlar web uygulamaları ve web tasarımları geliştirenler için en büyük handigaplardan biri uygulamada veya tasarımda kullanılan Javascript, HTML ve CSS’in tüm tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde çalışmamasıydı. Geliştirilen bir uygulamanın tüm tarayıcılarda çalışabilmesi için türlü taklalar atılıyordu. Özellikle İnternet Explorer, tasarımcıların korkulu rüyasıydı. Derken…
Devamını Oku …